Fieh får Arne Bendiksens talentpris for 2022 ⋆ Kontekst
Notis

Fieh får Arne Bendiksens talentpris for 2022

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen snek seg inn og overrasket bandet Fieh under lydprøver lørdag. Med seg hadde hun Bendiksen-statuetten og 100.000 blanke kroner.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Årets mottager av Bendiksenprisen ­lager sofistikert og gjennomarbeidet musikk. De er livsbejaende og medrivende både på plate og på scenen. Med solid musikalsk håndverk og en stor dose spilleglede, har de dyrket frem sitt eget, markante sound og allerede nådd ut til mange med sine album og konserter. De turnerer vidt og bredt og er en fryd å se live – årets Bendiksenvinnere leverer et sjeldent godt samspill på et visuelt tydelig og oransje bakteppe. Et sylskarpt band som går opp i en høyere musikalsk enhet, noe som er enda mer imponerende tatt i betraktning antallet medlemmer. Mottagerne av prisen har dessuten en betydelig rolle som forbilder – de er en sjelden blomst i den norske musikalske floraen, kompromissløse i sitt uttrykk viser de andre artister og musikere at SÅNN, sånn kan det også låte. Denne gjengen har en svært lovende fremtid.»

Artist Anne Lise Frøkedal har vært juryleder. Hun har ledet en jury bestående av tidligere mottagere av prisen: Eivind Øygarden (Ivan Ave), Bård Linga fra Bokassa, Edvard Valberg fra Honningbarna og Ida Jenshus.

De andre nominerte var Gabrielle, Bendik Giske, Isák og Vuyo.

Arne Bendiksens talentpris er en gave fra Kulturdepartementet til norske artister, og formålet med prisen er å bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk. Prisen, som altså er et samarbeid mellom departementet og GramArt, deles ut for 13. gang i 2022.