Får pris – gir bort alle prispengene til ungdom ⋆ Kontekst
Notis

Får pris – gir bort alle prispengene til ungdom

Fargespill-lederne Ole Hamre og Sissel Saue får Anders Jahres Hederspris

250.000 kroner og en statuett og deles i år ut til Ole Hamre og Sissel Saue, kunstneriske ledere i Fargespill. Prispengene vil de bruke til å løfte frem unge mennesker, skriver Anders Jahres Kulturpris i en pressemelding.

Prisutvalget består av Bentein Baardson, Svein Olav Hoff, Helene Uri, Jon Gunnar Pedersen og utvalgsleder Åse Kleveland. De begrunner tildelingen slik:

– Fargespill er et unikt kulturprosjekt som i kunstnerisk uttrykk og kvalitet, innhold og organisering har engasjert bredt. De fantastiske forestillingene er kjernen i det hele, med en ramme skapt av de ypperste av profesjonelle krefter. Barn og unge står i sentrum, og gjennom sang og dans forteller de hvor åpenbart det er at vi er like, og for en berikelse det er at vi er forskjellige. Mange føler i dag et sterkt eierskap til det lokale så vel som nasjonale Fargespillet.

Saue og Hamre mottar hedersprisen i Universitetets Aula i Oslo 7. september 2023 sammen med mottakerne av Anders Jahres Kulturpris.

Prispengene vil Hamre og Saue bruke til å løfte frem unge mennesker, og opplever det som et stort privilegium å få lov til å gi bort 250.000 kroner.

– Det vi gjør i Fargespill er å gi barn og ungdom anledning til å gi. Når vi nå løftes frem på denne måten føles det riktig å juble og takke for hederen, men vi vil bruke pengene til å løfte frem unge mennesker som har noe å gi oss, uttaler Hamre og Saue, som nå håper på samarbeid med andre mulige bidragsytere.