Er tiden kommet nå? ⋆ Kontekst
Franz Schubert, her avbildet i en annen tid.
Franz Schubert, her avbildet i en annen tid. Foto: Musikkultur. Kildefoto: Franz Schubert av Wilhelm August Rieder (1875) / I offentlig eie

Er tiden kommet nå?

Om du leser dette senere, er tiden muligens passert.

Det datt, som det ofte gjør, en epost ned i innboksen vår på fredag, dagen før dagen. Gjenåpningsdagen altså. «Tiden er kommet!» sto det i emnefeltet fra Musikkselskapet Harmonien. Og vi gledet oss. Ja! tenkte vi. Tiden er faktisk kommet. Det er jo helg.

Det var også kommet tid for Schubertfest i Håkonshallen, som var grunnen til at Harmonien sendte oss en henvendelse. Die Schöne Müllerin skulle fremføres onsdag (denne uken) og Winterreise også på onsdag (denne uken). Vi tenkte at det var mye Schubert på én dag, ikke minst mye for Matthias Goerne og Leif Ove Andsnes som skulle fremføre verkene. Men jo, folk må kanskje jobbe hardere enn vanlig i disse tider. Som altså har kommet. Tiden altså.

Men nei, en snau time senere kom rettelsen. «Tiden er kommet! Men av og til går det litt fort», skrev Harmonien, og presiserte at Die Schöne Müllerin er tirsdag (denne uken), ikke onsdag.

Altså i dag. Tiden er kommet!