En av Norges mest omtalte rappere får kinodokumentar ⋆ Kontekst
Notis

En av Norges mest omtalte rappere får kinodokumentar

Kamelen er en polariserende figur og en av Norges største rappere. Musikken og ryktet hans er drøyt, men hvordan er livet hans? Dokumentarfilmen «Si Ingenting» kommer på kino 26. august.

I dette artistportrettet har filmskaperne fulgt Marcus Møll Mosele(29), alias Kamelen i over to år. Fra første dag ute av fengsel til utsolgte festivaler svømmende på folkehav.

I et sjeldent innblikk kommer vi på baksiden av avisoverskriftene og forbi den store scenepersonligheten. Dette skal være hele historien, ufiltrert, ubehagelig, men ekte. Livet til Kamelen ble for hard kost for NRK som mente filmen var for kontroversiell, derfor vises den på kino.

– Å følge en så karismatisk og sammensatt person som Marcus i flere år har vært en glede. Jeg er veldig spent på å ta med folk på baksiden av artisten i media, og vise dem denne moderne norske underdoghistorien, sier regissør Rolv Lyssand Bjørø i en pressemelding.

I «Si Ingenting» står Kamelen med én fot i to verdener. På den ene siden blir Kamelen forgudet som en vilter og kompromissløs rapper med politiforrakt og avtrykket av janteloven trykket hardt inn under skosålen.

En selvutnevnt «shitkid fra Laksevåg» som spiller til utsolgte konsertscener og klubblokaler landet rundt.

På den andre siden vil Marcus defineres som noe mer enn sitt karismatiske alias, men opplever det vanskelig å bli kvitt stempelet som straffedømt og omdiskutert artist i media.

Står han i veien for seg selv?

To menn med caps sitter i en hage
Manager Leo Ajkic og Marcus Moseele på Løvstakken i Bergen (Still.)

– Historien til Markus er ikke bare historien til en rapper som lykkes. Det er historien til en som har snublet og driti seg ut, men som jobber hardt for å komme seg opp igjen og blir slått i bakken av samfunnet gang på gang, og fortsetter å reise seg til han ikke bare står oppreist. Men står oppreist og blir hyllet av ti-talls tusen, på de største salene og nå snart i kinosaler i hele landet, sier manager Leo Ajkic i meldingen.

Om Kamelen

Marcus Kabelo Møll Mosele fra Bergen er en spellemannsnominert rapper og låtskriver kjent som Kamelen. Han slo gjennom i 2015 med singelen «Si Ingenting» og har siden da fulgt opp med hitsingler som «Beng Beng Beng», «Lil Homie», Vil Ba Vekk» og «Creme De La Creme». Han er nominert til Gramo-stipendet og har et hopetall av hitsingler med millioner av streams på Spotify alene. Med en kompromissløs stil på både tekst og produksjon er han en av Norges høyest respekterte rappere.

P3-nominasjon, nominert til Spellemann i hiphop, GRAMO’s musikkforeleggerpris (Årets verk).