Emilie Nicolas hedret av sine egne ⋆ Kontekst
GJEV PRIS: Emilie Nicolas fikk artistenes egen pris – Bendiksenprisen.
GJEV PRIS: Emilie Nicolas fikk artistenes egen pris – Bendiksenprisen. Foto: Eva Rose

Emilie Nicolas hedret av sine egne

Emilie Nicolas fikk i dag Bendiksenprisen av sine artistkollegaer. Prisen på 100 000 kroner ble delt ut i en digital seremoni på Sentralen i Oslo.

– Tusen takk til Gramart for denne prisen. Det er veldig godt å få pris nå rett etter at albumet har kommet ut, og få en skikkelig god klem fra dere på en måte, uten at det er noe smittefare i det. At prisen er fra mine artistkollegaer gjør den ekstra verdifull for meg, sa Emilie Nicolas ved prisutdelingen.

Dette melder Gramart i en pressemelding.

Emilie Nicolas ga ut albumet Let Her Breathe tidligere i juni, og var nominert til Bendiksenprisen sammen med Valkyrien Allstars, Fieh, Kristian Kristensen og Jakob Ogawa.

Bendiksenprisen ble opprinnelig gitt av Kulturdepartementet i anledning Gramarts 20-årsjubileum i 2009. Vinneren kåres av organisasjonens styre, som selv er artister. Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen.

Juryen skriver om Nicolas: «Årets vinner av Bendiksenprisen er sjelden i den norske artistfaunaen. Vedkommende har skapt sitt eget uttrykk som tar oss lyttere inn i et svevende, deilig univers. Det er grensesprengende og det er utfordrende. Årets prisvinner har markert seg både nasjonalt og internasjonalt med hyllede, liveproduksjoner der publikum har blitt fortryllet av en sjelden sterk tilstedeværelse på scenen. Med et unikt tekstunivers og en meloditeft av de helt sjeldne anses årets prisvinner som en av de største poptalentene i Norge.»