Dirigent Aage Richard Meyer vant eliteprogrammet Opptakt ⋆ Kontekst
OPPTAKT: Aage Richard Meyer i aksjon.
OPPTAKT: Aage Richard Meyer i aksjon. Foto: Marie von Krogh

Dirigent Aage Richard Meyer vant eliteprogrammet Opptakt

Aage Richard Meyer ble i går kåret til vinner av eliteprogrammet Opptakt, som er det øverste nivået i Dirigentløftet. Roeland Henkens, Guro Haugli, Ingunn Korsgård Hagen, Christian Blex og Carl Nilsen får plass i Dirigentforum. 

 

Som vinner av Opptakt vil Meyer over en periode på to år få en bred lansering i hele Norge, og bli invitert til å gjøre konserter med alle landets profesjonelle orkestre. I tillegg får han mentorer fra aller øverste internasjonale nivå, personlig coach og støtte til karriereutvikling, skriver Talent Norge i en pressemelding.

• Les også: Framtidas dirigenterstjerner er klare for finale i Dirigentløftet

 – Er skjelven og glad

– Jeg har søkt på Opptakt hvert år, men at jeg endelig får komme til finalen og i tillegg vinner! Jeg er sjokkert, skjelven og veldig, veldig glad. Det er lenge siden jeg har kjent på en slik følelse, sier Aage Richard Meyer.

Han har siden januar 2020 vært assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester. Han har mastergrad i dirigering ved Universitet i Stavanger, tar for tiden en Postgraduate Diploma i direksjon ved samme sted og er deltaker i Dirigentløftets nest øverste nivå, Dirigentforum. Nå rykker han opp til Opptakt.

Skal gjøre Norge til dirigentnasjon

Dirigentløftet er en langsiktig satsing med mål om å heve nivå, dyrke kompetanse, øke status, skape samarbeid og bidra til økte karrieremuligheter for Norges dirigenter. Satsingen skal bidra til å gjøre Norge til en dirigentnasjon.

Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge har initiert, eier og drifter Dirigentløftet.

Tilbud til de største talentene

Lanseringsprogrammet Opptakt skal være skreddersydd for den enkelte programdeltaker. Hovedhensikten er å gi et tilbud til de aller største talentene, til de som kan vise til store kunstneriske ambisjoner og til modent dirigentfaglig håndverk som gjør kandidaten i stand til å realisere sine kunstneriske visjoner. Opptakt er det øverste nivået i Dirigentløftet.

Praksisorkesterprogrammet Dirigentforum er rettet mot musikere eller dirigentstudenter som er i utvikling og som allerede kan vise til et høyt dirigentfaglig nivå og kunstnerisk potensiale.