Dette er vinnerne av Heddaprisene ⋆ Kontekst
Notis

Disse fikk årets Heddapriser

Heddaprisene ble i søndag kveld delt ut av Norsk teater- og orkesterforening for 24. gang.

Camara Lundestad Joof, Preben Hodneland, Kjersti Tveterås og Kingsford Siayor var blant vinnerne som ble hedret for sine fremragende sceneprestasjoner. Æresprisen ble tildelt Mira Zuckermann, grunnlegger av tegnspråkteatret Teater Manu, mens Statsteatret gikk av med prisen for Særlig kunstnerisk innsats.

Heddaprisen har som formål å hedre fremragende prestasjoner i norsk scenekunst. Årets priser ble delt ut søndag kveld av Norsk teater- og orkesterforening (NTO) under en festforestilling i regi av Belinda Braza på Det Norske Teatret.

Se hele vinnerlisten her.

To priser til «Blikktrommen» og «Tid for glede» Prisen for Beste mannlige skuespiller/hovedrolle gikk til Olav Waastads maratonøkt i rollen som Oskar i «Blikktrommen» i regi av Kjersti Horn på Nationaltheatret. Samme forestilling fikk også pris for Beste scenografi/kostymedesign. Denne gikk til Sven Haraldsson.

Preben Hodneland mottok nok en Heddastatuett, denne gangen for Beste mannlige skuespiller/medspiller for sitt lekende, elegante spill i «Tid for glede» av Arne Lygre ved Det Norske Teatret. Johannes Holmen Dahl mottok også regiprisen for denne helstøpte og forføreriske forestillingen.

Statsteatret ble på sin side tildelt prisen for Særlig kunstnerisk innsats tildelt for prosjektet «Norge 1066-2066». Nye priser Den splitter nye prisen Årets Hedda gikk til en forestilling som har satt spor, «Utvik Senior» av Nina Wester og Rimfrost Produksjoner, mens « Fem forestillinger om døden» av kompaniet De Utvalgte vant prisen for Beste teaterforestilling.

«In first person – The Dance» – en grensesprengende og mangfoldig manifestering av hva det vil si å være transperson – ble kåret til Beste danseforestilling, mens Beste musikkteaterforestilling gikk til den presise og livsbejaende «Mor av en nasjon» av Nosizwe Baqua.

Æresprisen ble delt ut I år ble også Heddakomiteens ærespris delt ut. Denne gikk til en pioner i norsk scenekunst og grunnlegger av Teater Manu: Mira Zuckermann.

Årets jury med tilhørende fagutvalg har bestått av Andreas Wiese, Hedda Fredly, Anki Gerhardsen, Brynjar Bandlien, Petter Rosenlund, Mode Steinkjer, Hilde Andersen, Rania Broud og Erik Schøyen.

Prisvinnerne mottok en Heddastatuett utformet av kunstneren Nina Sundbye.