Creo er fornøyd med de nye honorarsatsene i Skolesekken ⋆ Kontekst
KS og Creo, ved leder Hans Ole Rian, har forhandla fram høyere honorar for utøvere i Skolesekken.
KS og Creo, ved leder Hans Ole Rian, har forhandla fram høyere honorar for utøvere i Skolesekken. Foto: Martin Guttormsen Slørdal

Creo er fornøyd med de nye honorarsatsene i Skolesekken

KS og Creo er enige om nye honorarsatser for oppdragstakere i Den kulturelle skolesekken.

KS avviste i forrige uke å opprette en lønnsavtale for kunstnere som jobber i Skolesekken. Som et plaster på såret er nå honorarsatsene for oppdragstakere i Den kulturelle skolesekken (DKS) oppjustert. De nye satsene gjelder fra 1. august.

Les også: Ingen lønnsavtale for DKS-utøvere. KS sier nei

Sjøl om Creo er skuffa over ikke å ha fått en avtale om lønn i DKS, er de svært godt fornøyd med å ha forhandlet opp honorarnivåene med åtte prosent i år.

«Det er en justering langt over det som er forventet i årets lønnsoppgjør, der estimatene ligger på rundt 3,3 prosent,» skriver Creo på sine nettsider.

Oppdragstakere i Skolesekken skal fra 1. august honoreres med minst 5016 kroner per formidlingsdag. Møter og prøver eller preproduksjonsarbeid med oppdragsgiver skal honoreres med 697 kroner per time for faktisk medgått tid.

Les også: DKS utan lønnsavtale. Kunstnaren er sett på sidelinja

«Ser vi på utviklingen i dagshonoraret siden vi i Creo fikk ansvaret for forhandlingene, kan vi nok si at denne delen har vært til glede for de turnerende kunstnerne,» skriver Creo på sine nettsider. Siden 2015 har det vært en økning i honorarsatsen på 43 prosent, noe som er langt over lønns- og prisvekst i samfunnet ellers.