Casios nye digitalflygel ⋆ Kontekst
Rød løper: Aspheims Joakim Sigvaldsen og Polysonics Ronny F. Hagen viser frem det nye Casio Celviano Grand Hybrid.
Rød løper: Aspheims Joakim Sigvaldsen og Polysonics Ronny F. Hagen viser frem det nye Casio Celviano Grand Hybrid. Foto: Even Finsrud

Casios nye digitalflygel

Når Casio lanserer et nytt digitalflygel, er Berlin åstedet.

Modellen heter Casio Celviano Grand Hybrid og er utviklet sammen med Berlin-baserte C. Bechstein. Casio har laget digitale pianoer i over tredve år og denne modellen representerer det siste innen utviklingen og firmaet har høye mål for produktet. På lanseringen spilte den unge, britiske pianisten Benjamin Grosvenor et stykke av Ravel og på mottagelsen i Meistersaal, det vil si gamle Hansa Tonstudio, spilte venezuelanske Gabriella Montero. Først spilte hun et stykke av Schubert på et C. Bechstein flygel og fortsatte deretter med improvisasjoner på et Casio GP-500BP.

To modeller

Casio lanserer to modeller, den ene heter GP-500BP og den andre GP-300. De har tre presets som heter, «Berlin Grand», «Hamburg Grand» og «Vienna Grand», åpenbart for å emulere de store flygelprodusentene. Begge modellene har en forenklet flygelmekanikk, tre-tangenter, simulering av pedal- og mekanikklyder, etc. Musikkultur kommer tilbake med en mer utførlig test så fort modellene er ankommet landet. Vi gjør oppmerksom på at opptaket av Grosvenor er gjort på smarttelefon, jfr lydkvalitet.

https://www.youtube.com/watch?v=y4icW76yMDA