Bror Magnus Tødenes vant millionstipend fra Statoil ⋆ Kontekst
i Wien: Det siste året har den 24-årige tenoren vært en del av solistensemblet ved det anerkjente operahuset Wiener Staatsoper.
i Wien: Det siste året har den 24-årige tenoren vært en del av solistensemblet ved det anerkjente operahuset Wiener Staatsoper. Foto: Ole Jørgen Bratland/Statoil

Bror Magnus Tødenes vant millionstipend fra Statoil

Tenoren Bror Magnus Tødenes hylles av juryleder Leif Ove Andsnes for sin uanstrengte musikalitet, vakre og sødmefylte klang.

– Det er langt mellom store tenorstemmer, og det er en glede å tildele årets talentstipend til Bror Magnus, sier Andsnes, ambassadør for Statoil Morgendagens Helter og årets juryleder, i en pressemelding.

Det siste året har den 24-årige tenoren vært en del av solistensemblet ved det anerkjente operahuset Wiener Staatsoper. Ved siden av solistoppdragene i Østerrike har han signert flere avtaler med internasjonale operahus for det kommende året.

Statoils talentstipend i klassisk musikk er på én million kroner, og har som mål å være en døråpner for unge norske musikere som ønsker er internasjonal karriere. Årets jury besto av Leif Ove Andsnes, Peter Szilway, Mari Eriksmoen, Christian Ihle Hadeland og Lars Anders Tomter.