Blir hedret for sin modige stemme ⋆ Kontekst
Prisvinner: Mai Khoi.
Prisvinner: Mai Khoi. Foto: Safemuse/Jan Lothe Eriksen

Blir hedret for sin modige stemme

Den vietnamesiske artisten Mai Khoi er blant prismottakerne når The Václav Havel International Prize for Creative Dissent blir utdelt i Oslo torsdag.

– Jeg er svært takknemlig og stolt for denne utmerkelsen. Jeg håper prisen vil inspirere andre i mitt land til å uttrykke seg fritt og slå tilbake mot sensur, sier Mai Khoi i en kommentar til Dagsavisen 29. mai. 

The Václav Havel International Prize for Creative Dissent blir utdelt under Oslo Freedom Forum førstkommende torsdag. Prisen ble stifta i 2012 av Human Rights Foundation, i samarbeid med Havels enke. Det er tre prismottakere hvert år, og prisen gis til kunstnere og artister som bruker kunstuttrykk i kamp mot undertrykking. I år er vietnamesiske Mai Khoi blant de tre som mottar hederen. Mai Khoi var en av de første til å utgi musikken sin på plateselskapet Lidio – Safemuse Sounds, som ble etablert av organisasjonen Safemuse tidligere i år. Les mer her.

De to andre prisvinnerne er den sørsudanske rapperen Emanuel Jal og det hviterussiske teaterkompaniet Belarus Free Theatre.