Bjarte Hjelmeland blir teatersjef på ny – i Oslo ⋆ Kontekst
Notis

Bjarte Hjelmeland blir teatersjef på ny – i Oslo

Bjarte Hjelmeland tiltrer i jobben som teatersjef på Christiania Teater i Oslo, skriver han på Facebook onsdag morgen.

– En drøm går i oppfyllelse. Vi skal nå relansere dette ærverdige teateret som ligger i hjertet av Oslo. Hele bygget skal pusses opp, og vi i Over Norge skal sammen med våre gode venner i Starworks drive dette unike teateret i årene som kommer, skriver Bjarte Hjelmeland på sin Facebook-side.

Han melder at teatret vil romme både egne sceneproduksjoner og utleie til events, konferanser, private arrangementer, og TV-og filminnspillinger.

– Jeg gleder meg til å avsløre hva vår første store produksjon blir, runder Hjelmeland av.

Den tradisjonsrike bygningen skal pusses opp for flerfoldige millioner når Eiendomsspar overtar eierselskapet. På hjemmesiden meldes det at det vil bli en intim teatersalen med plass til 500 publikummere i teateroppsett og 256 gjester i bankettoppsett med langbord med god sikt til scenen.

Åpningsfest blir 1. september og den påtroppende teatersjefen uttaler at «dette blir hovedstadens eget boulevardteater med en edge».

– Vi kan avsløre at det blir en verdenspremiere tidlig i 2023 på et teaterstykke basert på en Oscarvinnende film. Vi har sikret oss noen av landets fremste skuespillere så det er bare å glede seg, sier Bjarte Hjelmeland.