Benedicte Maurseth vant Nordic Music Prize ⋆ Kontekst
Notis

Benedicte Maurseth vant Nordic Music Prize

Hárr til topps.

Benedicte Maurseth ble tildelt Nordic Music Prize under årets Bylarm torsdag. Maurseth vant den nordiske musikkprisen for albumet Hárr, og mottar i tillegg til utmerkelsen 10 000 euro.

Albumet var opprinnelig et bestillingsverk til Hardanger musikkfest.

Hárr er det norrøne navnet for fjellet  Hårteigen på Hardangervidda. Flere av titlene i verket har norrøne namn som Hreinn (reinsdyr) og Eidfyrder (Eidfjording).

– Å veve sammen norsk tradisjonsmusikk med fremsynte, futuristiske utskeielser kan virke som en umulig oppgave, men Benedicte Maurseth får det til å funke som fjell. Man må bare måpe av de musikalske landskapsmaleriene som preger hele «Hárr», uttaler Erik Egenes, ansvarlig for presse og internasjonalt program ved Bylarmfestivalen, på vegne av juryen, som gjengitt av Dagsavisen.

Juryen skriver også at albumet er «en fascinerende blanding av tradisjonell folkeinstrumentering, moderne teknologi og feltopptak. Dette er musikk like rått vakker som landskapet som har inspirert den, og som på sin egen milde og kraftfulle måte, engasjerer seg i viktige spørsmål om økologi og samfunn». Dette ble først gjengitt av Aftenposten.

Maurseth er den fjerde norske mottageren av prisen etter opprettelsen i 2011. Tidligere norske vinnere er Band of Gold, Jenny Hval og Susanne Sundfør.