Bendik lager musikken til Romeo og Julie ⋆ Kontekst
Notis

Bendik lager musikken til Romeo og Julie

I 1985 spilte Svein Tindberg og Liv Bernhoft Osa rollene som Romeo og Julie i åpningsforestillingen på Det Norske Teatret i Kristian IVs gate. Når Svein Tindberg i år når pensjonsalder og skal ha avskjedsforestilling, vil han igjen fremføre Romeos kjærlighetserklæring til Julie.

Regissør Erik Ulfsby ønsker, ifølge pressemeldingen nemlig å utforske hva som skjer med Shakespeares tekst når den legges i munnen til to erfarne skuespillere. Det er likevel ikke den aldrende kjærligheten som skal portretteres, det er fortsatt den livsglade og spontant naive ungdomsforelskelsen som er kjernen.

Til å kontrastere de godt voksne skuespillerne, har Ulfsby valgt seg en noe yngre komponist og artist til å stå for musikken, nemleg Bendik. Den erfarne artisten har blant annet vært nominert til årets liveartist under P3 Gull, har tre ganger vært nominert til Spellemannprisen i kategoriene årets indie og årets popartist, og vunnet NOPAs tekst- og musikkpris. Men på teaterscenen er artisten debutant.

I pressemeldingen kommer det også frem at Bendik og regissøren fort ble enige om at musikken skulle være kirkeaktig og sakral.

Det sakrale, orgel, piano med katedralklang og kormusikk plassert i et synthlandsk er bærende element Bendiks musikk. Silje Halstensen som artisten egentlig heter tror ifølge meldingen det derfor vil være mulig å finne hennes signatur i lydsporet til Romeo og Julie.

I forestillingen vil hun være til stede hele tiden, og skaper både stemningsunderlag og akkompagnerer låtae. «Perfekt», en av låtene er fra hennes eigen katalog blir også å høre, om enn litt lystigere enn originalen.