Begeistring for norsk Zappa-tolkning ⋆ Kontekst
BEGEISTRER: Da Stian Aareskjolds (bildet) arrangementer var spilt inn og sendt USA, var begeistringen i Zappa-familien stor. FOTO: Sven Olsen.
BEGEISTRER: Da Stian Aareskjolds (bildet) arrangementer var spilt inn og sendt USA, var begeistringen i Zappa-familien stor. FOTO: Sven Olsen. Foto: Sven Olsen

Begeistring for norsk Zappa-tolkning

Zappa-familien er imponert over Det Norske Blåseensemble.

Arven etter Frank Zappa vernes strengt av familien hans, og det er sjelden Gail Zappa gir tillatelse til at nye arrangementer av musikken spilles inn. Messing- og slagverksseksjonen i Det Norske Blåseensemble har klart kunststykket å begeistre fru Zappa. De gir i disse dager ut plata The Brass from Utopia – A Frank Zappa Tribute. Ensemblet har nylig lagt bak seg lanseringskonserter i Horten, Sarpsborg og Oslo, og CD-en skal også distribueres gjennom nettsiden til The Zappa Family Trust.

– Vi har holdt på ganske lenge med å klarere rettigheter, forteller produsent for Det Norske Blåseensemble, Heidi Raude.

Da Stian Aareskjolds (bildet) arrangementer var spilt inn og sendt USA, var begeistringen i Zappa-familien stor.

– Gail ringte til hun som jobber med rettigheter for oss og ba henne hilse til hele ensemblet. Hun var veldig imponert over det vi har gjort, forteller Raude.

Fru Zappa likte dessuten innspillingen så godt at hun ville legge ut plata for salg på Zappas offisielle nettside.

– Å bli tatt inn i varmen på den måten, det er veldig stas, sier Raude.