Årets første TONO-penger kommer på konto i dag ⋆ Kontekst

Årets første TONO-penger kommer på konto i dag

TONO og dets søsterselskaper utbetaler i dag 118,1 millioner kroner til musikkskapere i Norge og utland.

TONOs medlemmer mottar 53,5 millioner kroner. 63,5 millioner går til rettighetshavere i utlandet, via TONOs søsterselskap verden over. Dette forteller TONO i en pressemelding.

– Det er en stor avregning denne gangen, og det er vi glade for i denne vanskelige tiden for mange av våre medlemmer, sier kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen.

Årets første TONO-avregning består av penger fra en rekke ulike områder. De 118,1 millionene er vederlag for musikken som spilles på TV, radio og i musikk- og video-strømmetjenester.

På radioområdet avregnes NRK, Bauer Media, P4-gruppen og lokalradioenes kanaler. NRK, TV2 og TVNorges TV-kanaler avregnes også. Det samme gjør TV-distribusjon fra Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery, FEM, MAX, TLC og VOX.

På listen står også musikk- og video-strømmetjenestene Spotify, Tidal, YouTube, Beatport, Netflix, Altibox, Google Play, Viaplay og SF Anytime.

TONO-medlemmer som mottar avregning kan se en fullstendig liste over hva som er avregnet, og for hvilken periode, i avregningsbrevet som sendes ut tirsdag morgen.