Anja Lauvdal fikk Edvard-pris ⋆ Kontekst
Notis

Anja Lauvdal fikk Edvard-pris

Tono har delt ut Edvard-prisen i kategorien Åpen Klasse.

Komponist og jazzmusiker Anja Lauvdal får Edvard-prisen i Åpen Klasse for verket From a story now lost, skriver Tono i en pressemelding.

Hun mottar dermed 50 000 kroner samt et trofe og et diplom utformet av kunstner og komponistkollega Magne Furuholmen. Lauvdal ble tildelt prisen av tidligere Edvard-vinner Susanna Wallumrød etter Lauvdal sin konsert på Cafe Mir i Oslo torsdag kveld.

– Anja Lauvdal sitt album består av en leken komposisjon som bringer frem magien i den tilsynelatende enkle grå hverdagen (…) Lauvdal danser med sansene våre og puster oss ut og inn som en varm damp i den kalde luften. From a Story Now Lost er en påminnelse om vår sømløshet i møte med naturen, og kanskje også en erkjennelse av vår arts hukommelsestap, skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen har i 2023 bestått av Sten Ove Toft (uavhengig, juryleder), Agnes Hvizdalek (Norsk komponistforening), Alexander Austheim (NOPA), Andrew Smith (Musikkforleggerne), Martin Rane Bauck (Norsk komponistforening), Oda Svendsby (Musikkforleggerne), Ole Børud (uavhengig) og Samsaya Sharma (NOPA).

Edvard-Prisen har vært delt ut av Tono siden 1998, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år.