Angrep publikummer i Royal Opera House på grunn av strid om sete på første rad ⋆ Kontekst

Angrep publikummer i Royal Opera House på grunn av strid om sete på første rad

Du trodde kanskje operaen var stedet for gemyttlig konversasjon og gode manerer? Da må du tro om igjen – en publikummer er nå dømt til å betale bot for et overfall under en Wagner-oppføring i Royal Opera House i London.

Det er ingen nyhet at Wagner kan vekke store følelser i folk, skriver det danske Magasinet Klassisk. Under en oppsetning av Wagners Ringen i fjor, ble temperaturen vel høy på første rad i Royal Opera House i London. Én av publikummerne er nå dømt for overfall, og en bot på 20 000 danske kroner, etter en strid om en plass foran scenen.

Strid om sete på første rad

Det hele eskalerte da én av tilhørerne på andre rad slo seg ned på et ledig sete på første rad, for å se bedre. Han avklarte at setet var ledig med kvinnen som satt ved siden av. Men kvinnens ledsager syntes åpenbart at dette ikke var i orden, og gikk til angrep på gjesten som hadde tatt plassen. «Det var ikke bare et par dask, det var et angrep,» forklarte den angrepne i retten. Forklaringen til angriperen var derimot at han gikk i selvforsvar, og at armen hans hadde gått ut av ledd idet han forsøkte å forsvare sin ledsager. Han syntes for øvrig publikummeren utviste dårlige manerer ved å bytte plass.

Skulderskade og posttraumatisk stress

Utover å ha fått påvist en skulderskade, skal den angrepne ha fått posttraumatisk stress-syndrom som følge av hendelsen.

Dommeren trodde ikke på forklaringen til angriperen, som nylig ble dømt til en bot på 20 000 danske kroner, ifølge det danske Magasinet Klassisk, som siterer både The Guardian og BBC.