Ane Brun artist i 20 år: – For en reise det har vært! ⋆ Kontekst
Notis

Ane Brun artist i 20 år: – For en reise det har vært!

Ane Brun feirer i 2023 sitt 20-årsjubileum som artist med Europe-turné – samt to Oslo-konserter.

– For en reise det har vært! Debutalbumet mitt kom ut i mai 2003. Siden den gang har jeg sluppet ikke mindre enn 84 album og singler på mitt eget plateselskap Balloon Ranger Recordings. Dette må feires, lyder hilsenen fra Ane Brun.

Etter den tilsynelatende rivstarten på tidlig 2000-tall konstaterte Ane Brun overfor NTB i 2005, at «det bare ser slik ut».

– Jeg har spilt og spilt i tre år, veldig mange jobber, på all slags steder. Jeg har ikke hoppet opp hit jeg er nå, men har gått hvert trinn oppover. Jeg står for det jeg gjør og har tro på min egen greie. Det er bra når alle rundt deg skal synes noe om deg. Jeg er stolt over å ha skapt dette selv!

På turneen i 2023 vil hun og bandet presentere låter fra hele Ane Bruns karriere.

– Vi skal koble sammen fremtid med fortid, og fortid med fremtid, sier Brun, som akkurat har sluppet albumet «Nærmere» med egne oversettelser til norsk av sine engelskspråklige tidligere sanger. Ifølge pressemeldingen ventes det flere samlinger og nytt materiale i jubileumsåret.

Oslo-konsertene på «The 20th Anniversary Tour» finner sted 15. og 16. november, etter at turnéstarten går i september 2023. Men først residerer Ane Brun på Britannia Hotel i Trondheim i tiden 20. til 22. desember.