Åge Aleksandersen får prestisjefylt pris i Trysil ⋆ Kontekst
Notis

Åge Aleksandersen får prestisjefylt pris i Trysil

Årets vinner av Trysil-Knut prisen er Åge Aleksandersen.

– Vi er glade for å kunne tildele årets pris til nettopp Åge Aleksandersen. Han er den første musikeren som får Trysil-Knut prisen, forteller Sigbjørn Johnsen, som sitter i juryen for Trysil-Knut prise i en pressemelding.

Her er juryens begrunnelse for Trysil-Knut prisen 2022:

«Han har en lang karriere bak seg, og er fortsatt aktiv både i studio og på veien. Han er både en utøvende artist, og skriver samtidig tekster og musikk til egne produksjoner. Han har gått en lang vei fra Namsos, via Engerdal, Trysil og landet rundt til Royal Albert Hall.

Han har alltid vært tro mot sine røtter, bakgrunn, og opprinnelse. Ingen scener har vært for små og ingen for store. Både gjennom opptredener og musikken, og gjennom sitt sterke samfunnsengasjement har han nådd frem til folks bevissthet og folks hjerter. Det har han gjort gjennom en stor produksjon av musikk og gjennom å møte folk på lokaler og ulike arenaer i det ganske land.

Flere av hans plater er også blitt folke eie, og som brukes og synges i mange anledninger, som for eksempel sangen «Lys og varme.» Flere av disse gjenspeiler Åge Aleksandersen sitt engasjement og bakgrunn. Han er en av Norges mestselgende artister, og har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Han blir satt pris på både i inn- og utland. Han kan med rette kalles Trønderrockens far.»

Utdeling 22. august i Trysil sentrum

Trysil-Knut prisen deles ut mandag 22. august kl. 17.00 i Trysil sentrum. Tidligere statsråder og statsforvaltere Sigbjørn Johnsen og Sylvia Brustad står for tildelingen. Komitéen består for øvrig av tidligere ordfører i Trysil, Ole Martin Norderhaug og sponsorgeneral, Svein Skarpmo.

Prisvinneren vil selv komme å motta prisen. Og har i følge meldingen med seg gitaren, og skal spille et par låter.

Tidligere prisvinnere av Trysil-Knut prisen:

På grunn av Covid-19 ble det ikke delt ut noen pris i 2020. Årets pris er den 14. i rekken av verdige vinnere med dronning Sonja i spissen.

2021: Espen Rostrup Nakstad og Hanna Rydlöv (kommuneoverlege i Trysil)
2019: Oddvar Brå
2018: Marit Bjørgen
2017: Dronning Sonja
2016: Erling Neby
2015: Nils Arne Eggen
2014: Jørn Lyseggen
2013: Even Kvien
2012: Olav Thon
2011: Petter Northug
2010: Aksel Lund Svindal
2009: Dagfinn Enerly
2008: Gunnar Sønsteby

Trysil-Knut prisen deles ut av næringslivet i Trysil og bekostes av Trysilfjell Utmarkslag og SkiStar, med viktige bidrag fra Spire, Opsis og Trysil blomsterforretning.