Administrerende direktør i Gramo slutter etter brudd på habilitetsregler ⋆ Kontekst
Slutter: Administrerende direktør Martin Grøndahl fratrer stillingen i Gramo i juni.
Slutter: Administrerende direktør Martin Grøndahl fratrer stillingen i Gramo i juni. Foto: Rune Eriksen

Administrerende direktør i Gramo slutter etter brudd på habilitetsregler

Martin Grøndahl slutter som administrerende direktør i Gramo. Han har brutt habilitetsreglene, ved å engasjere nærstående familie til å gjøre oppdrag, uten å avklare dette med styret. 

Martin Grøndahl er blitt enig med styret i Gramo om at han går av som administrerende direktør. Siste arbeidsdag er i slutten av juni. Grunnen til at han må gå, er at han har brutt interne retningslinjer og alminnelige habilitetsregler, forklarer styreleder i Gramo, Knut Ro.

– Grøndahl har gjennom flere år engasjert nærstående familie til å gjøre oppdrag for Gramo, uten å klarere dette med styret, forklarer han til Musikkultur.

Ro sier at styret har vurdert dette som et alvorlig brudd på retningslinjene, ettersom Grøndahl har en spesielt betrodd stilling, og jobber på vegne av fellesskapet.

– Jobben består i å forvalte andres penger. Det handler om tillit, sier Ro, og understreker samtidig at Grøndahl ikke har gjort noe kriminelt. 

Les også: Norske vederlagskroner havner i USA – FFUK er kritiske

Martin Grøndahl har sendt denne kommentaren til Musikkultur:

«Det er riktig at jeg har brutt habilitetsreglene ved å benytte nærstående til arbeid og vikaroppdrag i Gramo, uten å ha fått godkjenning fra styret. Dette er en feil av meg, som jeg tar konsekvensen av, og jeg fratrer min stilling som administrerende direktør i slutten av juni.»

I en e-post som er sendt alle medlemmer i Gramo, går det fram at oppdragene det er snakk om, har hatt en verdi på om lag én million kroner, fordelt over årene 2011–2019