20 år og moden for debatt ⋆ Kontekst
Bursdag: Redaksjonen i Musikkultur, her ved journalist Marte Bjerke (t.v.) og redaktør Mona Askerød, feirer 20-års jubileet til Musikkultur med en ny debattserie på nett.
Bursdag: Redaksjonen i Musikkultur, her ved journalist Marte Bjerke (t.v.) og redaktør Mona Askerød, feirer 20-års jubileet til Musikkultur med en ny debattserie på nett. Foto: Rune Eriksen

20 år og moden for debatt

Musikkultur fyller 20 år. Bladets gave til seg sjøl og leserne er en rykende fersk debattserie på nett, med meningssterke skribenter fra hele kulturfeltet.

– Ja, hva er vel ikke mer naturlig for en 20-åring enn å røske i vedtatte sannheter og oppildne til engasjement og debatt, sier ansvarlig redaktør Mona Askerød.

Målet er å løfte viktige diskusjoner ut av kulisser og bakrom, og inn i et åpent forum der alle har anledning til å delta.

Les første innlegg i serien her: Kunst på tur av Tom Remlov.

– Facebook er et eksempel på en arena som er blitt viktig for meningsutveksling mellom kolleger, og det er positivt. Men det er synd hvis viktige debatter forblir i slike lukkede rom og aldri heves opp på et nivå der beslutningstakerne befinner seg, sier journalist Marte Bjerke.

Redaksjonen håper at debattserien kan bidra til at terskelen for deltakelse på musikkultur.no blir lavere.

– Håpet er at vi kan motivere og gi mot til alle som brenner inne med tanker og meninger om norsk musikk- og kulturliv, sier Bjerke.

Musikkulturs redaksjon kommer dessuten til å følge opp noen av innleggene med redaksjonelle saker. Slike saker kan komme som et resultat av kommentarer fra deg. Innspill og reaksjoner kan legges inn direkte på musikkultur.no, via Musikkulturs Facebook-side eller Twitter-konto.

– Vi ønsker oss kontakt med dere som er tettest på det som skjer, og håper på stort engasjement, mange reaksjoner og et mangfold av stemmer, sier Askerød.

Debattserien har fått tittelen Min mening.

– Skribentene har hatt helt frie tøyler med hensyn til tema, så vi aner ikke hva vi kan vente oss, forteller Askerød.