Ledig stilling
Universitetslektor/førsteamanuensis i klassisk fiolin (inntil 50 %)
NTNU
Om stillingen
I Trondheim har vi utdannet musikere i mer enn 100 år, og nå vil vi ha med deg på laget! I vårt sterke og mangfoldige fagmiljø har vi nå ledig en fast stilling som universitetslektor/førsteamanuensis i klassisk fiolin. Vi søker etter en engasjert og nytenkende person med solid kompetanse i klassisk fiolin, og som har undervisnings- og utøvererfaring i kammermusikk. Stillingen er knyttet til studieprogram for utøvende musikk (konservatorieutdanningen) men vil i tillegg inkludere fiolinundervisning i studieprogram for musikkvitenskap. Stillingen lyses ut med stillingsprosent på inntil 50% (inkludert inntil 20% FoU).
NTNU Musikk har Norges bredeste tilbud av utdanningsveier innen musikk på ett og samme institutt: vi har utøvendestudier innen klassisk, kirkemusikk og jazz, og vi har musikkvitenskap med utøvende praktiske fag, musikkteknologi, dansevitenskap og PPU. Vi har flere ph.d.-stipendiater innen kunstnerisk utviklingsarbeid, og de fleste av medarbeiderne er aktive også som utøvende og skapende musikere. Samlet sett har NTNU det største kunstfaglige miljøet i landet, med utdanninger innen musikk, film, kunsthistorie, drama og teater, arkitektur og billedkunst.
Vår musikkutdanning skal ha høy arbeidsrelevans for morgendagens klassiske musikere, og vi har som ambisjon å stadig utvikle utdanningen vår i retning mot de behov som samfunnet og det kunstneriske felt etterspør. Vi har et nært samarbeid med flere eksterne aktører, slik som bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Trondheimssolistene, Luftforsvarets Musikkorps og Trondheim Kammermusikkfestival. Entreprenørskap og samspill i ulike ensembler er to nøkkelfaktorer for å forberede våre studenter til et arbeidsliv som kulturbærere av den klassiske musikken. Vår klassiske utøverutdanning har derfor en kammermusikkprofil som vi ønsker å tydeliggjøre i enda større grad og søker nå etter en ny kollega som kan bidra til dette.
Vi søker derfor nå etter en ny kollega som kan utvide og komplementere vår solide klassiske utdanning som skal ha en tydelig vektlegging av kammermusikk/ensemble.
Søkerne oppfordres til å gi opplysninger om eventuell tilleggskompetanse som kan utnyttes innenfor strykefaget, som for eksempel kammermusikk, gehørutvikling, improvisasjon, stilkunnskap, fysiologi mm.
Din nærmeste leder er instituttleder.
Arbeidsoppgaver
- Undervisning, veiledning og vurderingsarbeid fra bachelor- til doktorgradsnivå, med særlig vekt på hovedinstrument og kammermusikk.
- Kunstnerisk virksomhet og utviklingsarbeid
- Delta i eksamensarbeid, utføre faglig-administrative oppgaver etter gjeldende bestemmelser og ved behov
- Bidra til utvikling av studieprogram, studieplaner, undervisnings- og vurderingsformer
- Holde seg faglig oppdatert og delta i forskningsprosjekter der dette er aktuelt
Kvalifikasjonskrav
Spesifikke kvalifikasjoner som kreves til stillingen:
- erfaring med å utvikle studenter på universitets/høyskolenivå
- erfaring i å bringe studenter fram til et profesjonelt nivå innenfor et mangfold av stiler
- erfaring fra ensemble/kammermusikk
- kunstnerisk virksomhet og utviklingsarbeid utgjør en viktig del av stillingen, og vi ønsker derfor søkere som er aktivt utøvende som fiolinister
Førsteamanuensis:
Du må kvalifisere for stilling som førsteamanuensis innenfor fagområdet klassisk fiolin i henhold til krav gjengitt i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger
- din doktorgrad, eller tilsvarende vitenskapelige arbeider må være innen relevante fagfelt
Universitetslektor:
Du må kvalifisere for stilling som universitetslektor innenfor fagområdet klassisk fiolin i henhold til krav gjengitt i §1-6 i Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger
- din mastergrad, eller tilsvarende kunstneriske arbeider må i være innen relevante fagfelt
Felles:
I tråd med Personalreglementet for undervisnings- og forskerstillinger ved NTNU må du dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå:
Du må dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå jfr. Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs.
Dersom du ikke behersker et skandinavisk språk, er det en forutsetning at du innen tre år kan vise kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk på linje med trinn tre i kurset for fremmedspråklige holdt ved Institutt for språk og litteratur ved NTNU.
Den som tilsettes forventes å delta aktivt i instituttets fagmiljø og bidra til å styrke den faglige virksomheten ved instituttet. Vedkommende plikter å delta i gjennomføringen av undervisnings- og vurderingsarbeid etter gjeldende studieplaner samt delta i arbeidet med videreutvikling av sitt fagområde og studieprogrammet for utøvende musikk.
Personlige egenskaper
Vi ønsker en person med
- Evne til å ta initiativ og ansvar
- Gode samarbeidsevner, også på tvers av tradisjonelle faggrenser
- Faglig nysgjerrighet og entusiasme
- Genuin interesse for undervisning, formidling og evne til å fremme et inkluderende læringsmiljø
Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli lagt vekt på.
Vi tilbyr
- et unikt musikkutdanningsmiljø med stor faglig spennvidde i kulturbyen Trondheim
- spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
- ansattegoder og fordeler
Søkeprosessen
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen her.
…
(Video unable to load from YouTube. Accept cookie and refresh page to watch video, or click here to open video)
Lønn og vilkår
I stillingen som universitetslektor (kode 1009) vil du normalt lønnes fra brutto fra kr 540 500,- – kr 615 700,- pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
I stillingen som førsteamanuensis (kode 1011) vil du normalt lønnes brutto fra kr 646 000,- – kr 777 900,- pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Om søknaden
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at rekrutteringsgruppen kan ta hensyn til dette, og at mengden av kunstnerisk aktivitet kan være redusert som et resultat.
Søknaden må inneholde:
- oversikt over kunstnerisk produksjon/virksomhet (innspillinger m.v.) med angivelse av hvilke arbeider du anser som mest betydningsfulle
- liste over pedagogiske kvalifikasjonerlet, jf Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner ved søknad og ansettelse i vitenskapelig stilling
- CV, attester og vitnemål
- kunstneriske arbeider som du ønsker det skal tas hensyn til ved bedømmelsen (maksimalt 5 arbeider)
- en kort beskrivelse av de kunstneriske arbeider som du anser mest betydningsfulle, og som du spesielt vil ha lagt til grunn for bedømmelsen
- navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser
Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper.
Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med instituttleder Nora Bilalovic Kulset, e-post nora.kulset@ntnu.no eller studieprogramleder Trine Knutsen, e-post trine.knutsen@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Hege Kissten, e-post: hege.kissten@ntnu.no
Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.
Søknadsfrist: 01.12.2023
NTNU – kunnskap for en bedre verden
NTNU – kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for musikk
Vi forsker og underviser innenfor fagområdene dansevitenskap, musikkteknologi, musikkvitenskap og utøvende musikk. Vi driver også utstrakt kunstnerisk utviklingsarbeid og virksomhet. Institutt for musikk er ett av syv institutter ved Det humanistiske fakultet.